Gevulde eieren

gevulde eieren

De basis voor elk retro-feestje vormt natuurlijk een schaal met gevulde eieren. Hier komt een recept. Uiteraard zijn er veel variaties. Bijvoorbeeld een theelepel kerriepoeder toevoegen.

Ingrediënten

  • 6 eieren
  • 4 eetlepels mayonaise
  • 1 theelepel franse mosterd
  • 1/2 ui (zeer fijn gesnipperd)
  • 2-3 augurken
  • peper en zout
  • ketchup
  • paprikapoeder

Bereiding

  • Kook de eieren hard en laat ze schrikken in koud water. Laat ze vervolgens helemaal afkoelen. Om die reden is het handig om deze stap ruim van te voren uit te voeren.
  • Pel de eieren en snij ze in de lengte netjes doormidden. Je kan een klein stukje van de bolle kant afsnijden zodat het halve ei netjes op een schaal blijft liggen.
  • Verwijder het eigeel en bewaar die in een kom.
  • Meng ui, augurk, mayonaise en mosterd met het eigeel. Roer net zo lang tot er een smeuïge massa ontstaat. Als het te droog of korrelig is dan meer mayonaise toevoegen.
  • Zout en peper naar smaak toevoegen.
  •  Als je een spuitzak hebt met gekartelde rand dan deze gebruiken om de eieren te vullen. Gebruik anders een kleine lepel
  • Echt heel retro is om een klein toefje ketchup op elk gevuld ei te doen.
  • Afmaken door de schaal heel licht te bestrooien met paprikapoeder.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *